tirsdag den 11. december 2012

Demonstrationer er helt vildt udemokratiske!

En sand charmetrold. Hvis "charmetrold" altså betyder "creepy-ass motherfucker".
Trigger warning: Voldtægt, incest.

Der er lige blevet lagt en video op hos tænketanken MANFO. Titlen er "Feminister forsøger at forhindre forelæsning om mænds problemer". Hvilket er sandt! Der var ganske rigtigt en gruppe studerende, der blokerede adgangen til Men's Rights-forfatteren Warren Farrells tale på University of Toronto. Det er så også det eneste sande—det går ned ad bakke herfra. Buckle up, kids. We're going for a ride.

Inden du vredt kaster dig over tastaturet: Jeg synes ikke, det er i orden at blokere adgang til taler. Det er udemokratisk og ærlig talt en ret dårlig strategi. Men jeg er stor fan af retten til at demonstrere, og denne demonstration er så absolut berettiget. Mere om det senere.

Vi starter med videoen.


Puha! De virker lede, de feminister. Det er godt at videoen er ét langt klip, så vi er sikre på, at videoens uploader ikke har taget de dele af begivenheden, der får feministerne til at se skingre og rædselsfulde ud, og klippet dem sammen.

Hvad siger du, Skrævling? Er videoen ikke i ét klip, men ser ud til at være meget nøje redigeret? Og ser den, der har lavet videoen, ud til at have et meget klart bias, som kommer til udtryk i videoens tekst og de bagefter tilføjede tekstbokse?

Nå, nå. Bevares.

MANFO, der ligesom Skrævlingen har forholdt sig meget kritisk til videoen og dens afsender præsenterer videoen med følgende tekst:
Feministerne her mener åbenbart, at man automatisk er voldtægtsforbyder og børnemisbruger, alene fordi man går til en forelæsning, der handler om mænds problemer.
Uheldig tastefejl, den dér med "voldtægtsforbyder". Vi ved heldigvis godt, hvad MANFO mener ♥

Hvad tænketanken tænker på hér er en enkelt ung kvinde, der i videoen (omkring 4:00) kalder en af dem, der er mødt op for at høre Warren Farrell tale, for voldtægts- og incest-apologet. Hvorfor gør hun så det? Jo, fordi Warren Farrell er det (og det nævner den unge kvinde også).

Her er et par citater. De stammer herfra. Først lidt om voldtægt:
"If a man ignoring a woman's verbal 'no' is committing date rape, then a woman who says 'no' with her verbal language but 'yes' with her body language is committing date fraud. And a woman who continues to be sexual even after she says 'no' is committing date lying..."
"We have forgotten that before we began calling this date rape and date fraud, we called it exciting." 
Dernæst om incest:
[according to Farrell] Mother-son incest represents 10 percent of the incidence and is 70 percent positive, 20 percent mixed, and 10 percent negative for the son. For the mother it is mostly positive. Farrell points out that boys don't seem to suffer, not even from the negative experience. "Girls are much more influenced by the dictates of society and are more willing to take on sexual guilt."
"When I get my most glowing positive cases, 6 out of 200," says Farrell, "the incest is part of the family's open, sensual style of life, wherein sex is an outgrowth of warmth and affection. It is more likely that the father has good sex with his wife, and his wife is likely to know and approve -- and in one or two cases to join in."
"The average incest participant can't evaluate his or her experience for what it was. As soon as society gets into the picture, they have to tell themselves it was bad. It's a self-fulfilling prophecy."
 Og endelig:
"Incest is like a magnifying glass. In some circumstances it magnifies the beauty of the relationship, and in others it magnifies the trauma."
Dette er kun citater fra Farrell. Selve artiklen indeholder meget mere creepy materiale, hvis man føler sig særligt masochistisk.

Godt så. Farrell forherliger altså både date rape og incest. Charmerende fyr! Granted, det var nok i overkanten at kalde den unge mand for voldtægts- og incestapologet blot fordi han ville høre talen, men så alligevel: Der stod en flok vrede mennesker foran ham og fortalte om Farrells synspunkter, så det er svært at sige, han ikke vidste noget om taleren.

Hvorfor man ikke ønsker at ens universitet skal lægge lokale til at en mand, der forherliger voldtægt og incest, skal tale om køn, det overlader jeg til dig, kære læser, som et lille tankeeksperiment.

Det dér "feministerne her mener åbenbart, at man automatisk er voldtægtsforbyder og børnemisbruger" holder vist ikke helt. Men vi ved naturligvis, at tænketanken MANFO ikke gør sig i stråmænd.

Nå, nok om Farrell selv for nu.

Omkring 3:08 ser vi, hvordan politiet og vagterne er nødt til at fjerne demonstranterne med magt. Det må have berettiget, ikke? Vi så selv hvordan de råbte! Som MANFO udtrykker det:
Hatten af for vagterne og politiet, der ikke lader sig provokere, men håndterer situationen enormt flot.
Her er endnu et eksempel på, hvor flot vagterne og politiet håndterer det:


Hold kæft, de demonstranter er voldelige! Se for eksempel den unge, korthårede kvinde omkring 1:22. Hun nærmest kaster sig over dem!

Måske er det i overkanten at kalde det politivold, men det er i hvert fald politi, og det er i hvert fald vold. Hatten af for dem.

MANFO nævner et andet eksempel på hvor udemokratiske feminister er:
I Sverige oplevede Per Ström noget lignende, når han forsøgte at arrangere møder med fokus på de problemer, mænd har i landet. En del feminister har åbenbart et anstrengt forhold til både ytringsfriheden og forsamlingsfriheden. Begge er dog grundslovssikrede og vi bør ikke rykke os en centimeter væk fra disse principper, der danner ramme om et frit samfund.
Jeg har ikke kunnet finde noget information om hvorvidt der har fundet en lignende blokade sted ved Pär Ströms møder, eller om det blot har været demonstrationer, så jeg kan ikke udtale mig nærmere om det. Hvis nogen kan være behjælpelige med information om emnet bliver jeg glad.

Hvad jeg kan udtale mig om er, at Pär Ström er noget af en klaphat (og så er han tilsyneladende blevet truet, hvilket har fået ham til at droppe sit "ligestillingsarbejde". Bare for at være på den sikre side: Nej, trusler er heller ikke okay). At folk demonstrerer til hans møder overrasker mig ikke.
Den form for adfærd, feministerne udviser her, er uacceptabel i et demokratisk samfund. Uanset hvem der udfører den. Forhåbentligt er det kun et lille fåtal blandt feminister, der opfører sig på den måde.
Jeg håber MANFO udelukkende mener blokaden og ikke andet. Jeg er nemlig ret sikker på, det ikke er udemokratisk at råbe til en demonstration, og jeg personligt håber da, at et flertal af feminister råber så højt de kan og aldrig stopper med at råbe. Især når det handler om at holde creepy MRA-forfattere fast på, hvad de skriver.

Men hvad ved jeg. Måske skal feministerne stoppe med at finde gamle citater frem og i stedet sætte sig ned og lade mændene snakke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar