mandag den 15. oktober 2012

Danske kvinder har jo ikke RIGTIGE problemer!

Skøre kvinde, du har jo ikke nogen rigtige problemer!
Ved I, hvad vi ikke har set i lang tid?

Nogen, der kritiserer feminismen for at beskæftige sig med ligegyldigheder mens der er kvinder med rigtige problemer ude i verden. I ved, kønsdebattens svar på "Spis dine kartofler, lille skat! Der er små børn, der sulter i Afrika!"

Hvis bare der var nogen der kunne fortælle danske kvinder at deres problemer ikke er rigtige...

Hov! Hej, Eva Agnete Selsing! Jeg så dig slet ikke. Hvad siger du? Er feminismen i Danmark overflødig? Fortæl os endelig mere!
Den danske statsfeminisme er en overflødighed, der kun beskæftiger forvænte fruentimmere i vor tids aristokrati – den akademiske overklasse. Det bliver tydeligt, hvis man et kort øjeblik hæver sig over den hjemlige debat.
Statsfeminisme. Det er et ret populært ord. Smag lige lidt på det. Mmm. Det er godt, ikke? Glider sådan lidt lækkert af tungen med et ordentligt tryk på "stat". Og så klinger det så dejligt Orwelliansk med associationer til 1984 og andre dystopiske overvågningssamfund. Mums!
En debat, hvor de evigt opflammede feministiske gemytter ustandselig finder nye platheder at trætte offentligheden med.
For eksempel "Jeg vil ikke have, at samfundet skal se mig som fuldtidsbabysitter fordi mine kønsorganer vender indad!" Jesus, tøser. I har fået stemmeret. Hvad vil feministerne ellers have af latterlige småting?
Hvor man eksempelvis vil tvinge mænd til at tage barsel – og tilmed, i bedste newspeak-stil, har den hovne frækhed at kalde det en ’rettighed’.
Uh, newspeak! Mere Orwell! Hvorfor pokker skulle det også være et problem at ens arbejdsplads antager, at man ikke vil have barsel bare fordi man har en diller? Småtterier!
Hvor man har travlt med at fortælle direktører i privatejede virksomheder, at de skal ansætte kvinder.
Pff! Småtterier! Kvinderne vælger selv status og indflydelse fra!
Hvor man vil tvinge småbørn til at lege med kønsneutralt legetøj.
Pff! Stråmand!

Nej, hov, jeg mener, hvad er der i vejen med at piger leger med Barbie og drenge med opbyggeligt legetøj? Småtterier!
Og så videre, ad nauseam. Intet er for småt. Intet for intimt.
Man skulle næsten tro, at feminismen engang havde erklæret at "det private er politisk" eller noget i den stil.
Og hvis femiklassen ikke får adgang til andre menneskers privatliv, er det en uretfærdighed. Et klokkeklart bevis på patriarkatets fylde.
Tøser, lad os lige være ærlige et øjeblik. Patriarkatet findes jo ikke virkelig, vel? Hvordan skulle vi ellers have fået en kvindelig statsminister? Og hvorfor er der så flest mænd, der er hjemløse? Og... Øh... Hmm—VÆRNEPLIGT! Ha!

Generelt er det et kendetegn for feminister at de beskæftiger sig med ting der ikke findes:
Således betjener man sig, fra feministisk side, lystigt af krænkelsens magt. En ressource, som har politikere, institutioner og akademia på sin side. Altimens man råber op om strukturel undertrykkelse, glasloft og andre spøgelsesfænomener.
Mine damer og herrer, Eva Agnete Selsing: Uddannet filosof.

Nå, nok om alt det femi-ævl. Hvis vi nu ser bort fra kvindeklynket herhjemme, så:
kæmper kvinder tilhørende andre kulturer – både herhjemme og i andre lande – med anderledes ægte problemer. Mod vold og undertrykkelse. Mod religiøst, kulturelt og politisk funderet social kontrol. Mod horder af onde, gamle mænd, der ikke respekterer (kvinde)liv.
Så, you know, stop med at snakke om ligeløn og alt sådan noget. Der er folk med rigtige problemer! Hvor er feministerne i denne debat?
Hvor er deres ærlige og vedholdende bekæmpelse af den islamiske undertrykkelse, der får enhver tale om ’glasloft’ til at fremstå nøjagtig så latterligt, som det vitterlig er?
Vi tager den lige igen. Eva Agnete Selsing: Uddannet filosof. Er det ikke fascinerende at vi her i lille Danmark nok har den første filosof i verden, der har formået at nå endegyldige konklusioner?
Og i forhold til andre kulturer svigter de ved enten at tie om undertrykkelsen – af frygt for ikke at sige noget negativt om islam, som er den eneste globale udfordrer til feminismens yndlingshadeobjekt udover manden, nemlig kapitalismen.Eller de svigter ved direkte at tage parti for islamismen – den mest institutionaliserede kvindeundertrykkelse, verden kan frembyde i dag. Som for eksempel überfeministen Naomi Wolf gjorde det, da hun udtrykte sin store fascination af den islamiske burka.
Jeg er faktisk tilbøjelig til at give Eva Agnete Selsing ret i, at der ofte er stille når det gælder kvindeundertrykkelsen i islam (og at feminister haaaaader mænd). Ud over at en del af den manglende kritik nok kommer af at man ikke vil risikere at lyde som en fra 180grader, så tror Mandfjolset også, det er meget godt, at vi ikke sender en task force til Mellemøsten for at brede det glade feministiske budskab. Kolonialisme er aldrig kønt.

I øvrigt, er det bare mig, eller er der visse ligheder mellem islamisk kvindeundertrykkelse og Eva Selsings egne holdninger? Kernefamilien er det eneste rigtige, skilsmisse er noget skidt, det er kvinden der bør passe børn og hjem, maskulint og feminint er diametrale modsætninger...

Man kan ikke hjælpe alle uden hjælp. Det er vigtigt at man tilpasser feminismen det miljø, man befinder sig i—og guess what, Eva. KVINFO har en mentorordning (update: KVINFO har ikke alene en mentorordning, deres MENA-netværk gør også rigtig meget for ligestilling uden for Danmarks grænser).
Nej, med en parafrase af postmodernisten Baudrillard: den danske feminisme kan kun forstås i kraft af sin overflødighed.
Tillad mig at svare med min egen parafrase af feministen Ayla Lefkowitz:
Hvis feminismen var overflødig ville kvinder ikke skulle frygte sexoverfald, når de går alene hjem om natten.
Hvis feminismen var overflødig ville medierne ikke sætte umulige skønhedsstandarder for kvinder.
Hvis feminismen var overflødig ville spiseforstyrrelser ikke være så udbredte.
Hvis feminismen var overflødig ville ofre for sexoverfald ikke blive givet skylden.
Hvis feminismen var overflødig ville unge piger ikke blive solgt som sexslaver.
Men nej, du har nok ret, Eva. Feminismen er sgu nok outdated. Spis jeres kartofler!

Hvad siger manden på gaden til det her? Lad os tjekke nogle kommentarer!

Der er faktisk en overvældende mængde kommentarer der kritiserer Selsings holdninger (en 3-4 stykker, that is), men lad os se på de sjove kommentarer i stedet.

Mette mener, at det vigtige er at give kvinder i Mellemøsten en stemme. Ganske fornuftigt, ligesom det er fornuften der skinner igennem, når hun giver Selsing ret:

Jeg vil medgive dig, kære Klumme-skribent, at du har fat i den lange ende, når det kommer til De Radikales overgreb på naturlig udvikling.
For det ER i sandhed et overgreb på naturen som vi kender den, at tvinge mænd i kjoler.
Bjarne Petersen a.k.a. ladylover3000 synes at kvinder er utålelige:

Kvinder i Danmark anno 2012, er simpelthen ikke til at holde ud at høre på.
De er nu faldet over et område hvor de IKKE ER I FLERTAL, direktions gangene,
Ellers er de ligeglade med ligeberettelse, på sundheds uddannelser, universiteterne hvor kvinderne er i flertal,bare de selv får, så pyt med os mænd.og ikke nok med det så er hele regeringen med støtteparti nu styret af kvinder, og man skal høre på Karen Hækkerup, "det er synd for ...bla bla" . Feministisk hønsegård, er hvad det er. og nu vil de til at suspender det eneste mandsdominerede område der er tilbage " værnepligten " I skulle tilbage som hausfrau og kødgryderne, HUSK på kvinder, i fik stemmeret for mindre end 100 år siden, en del mænd fik det i 1849, bla. pga. af værnepligten, så hold nu jeres bøtte og når I er færdig med det kan i tie stille.
Jesper er tilsyneladende enig—og forhåbentlig single:
Det viser sig ikke overaskende at kvinder vælger mænd med ordentlig økonomi og som vil betale for dem. Hvordan hænger det sammen med ligestilling. I min verden er disse kvinder gold diggers og simple prostitueret. Jeres ligestillings projekt handler ikke om lige rettigheder men om at kvinder skal have special behandling. I er sgu et sølle køn og en plet på menneskeheden.
christian tror på en ny manderolle:

Heldigvis er langt de fleste kvinder som alle andre mennesker, lad det være slået fast. Men femifacisterne er ækle fordi det ene og alene handler om at få magt, så blæse være med resten.
Målet at at vi andre - uanset hvor lille en detalje det drejer sig om - skal (forsøges) undertrykt hermed. Heldigvis vil det gå som med alle andre facister - de ender for enden af et reb.
Oprøret/opgøret kommer 'nedefra' - nemlig fra den nye generation som ikke vil finde sig i disse undertrykkere.
Min fars generation (jeg taler om mænd i 1950 og 1960-erne) var machofacister og de blev også væltet af unddomsoprøreyt i 1968.
Vi gad ikke finde os i det længere
Eva vil nok være enig. De virkelige undertrykkere er trods alt de overflødige feminister.
1 kommentar:

  1. Husk nu på, at filosof ikke er en beskyttet titel:-) Den kan enhver bruge, om specialet er afleveret eller ej.
    Det mest forunderlige er ligegodt, at debatsider spildes på den type stand up, der ikke er skarpt nok vil at kunne trække billetter på en rigtig scene. Men klik trækker det sikkert.

    SvarSlet