torsdag den 6. september 2012

Paul Ryan: staten må ikke blande sig i dit privatliv. Dit underliv? Helt sikkert!

Charmetrold.
Det er ingen hemmelighed at rigtig mange danske antifeminister hænger ud i det mørkeblå område af det politiske spektrum. Liberal Alliance er nogen af de helt store helte (behøver vi nævne Ole Birk Olesens syv åndssvage, kvindefjendske anklager?).

Det er heller ingen hemmelighed at rigtig mange i den gruppe er stærkt Obama-kritiske (tjek for eksempel søgningen "obama" på 180Grader) og er ret glade for Mitt Romney og Paul Ryan. Ingen overraskelse—de er trods alt for uhæmmet økonomisk vækst (hvis Mandfjolset husker rigtigt er CEPOS's direktør Martin Ågerup også Ryan-fan. Hvis nogen kan be-/afkræfte det bliver jeg glad).

Mandfjolset vil ikke blande sig i økonomien, men vi kan lige tage et kig på hvad man som antifeminist får med i pakken, når man sympatiserer med Paul Ryan.

Det her er lovforslaget "H.R.212 - Sanctity of Human Life Act". Tjek først navnene i begyndelsen. Der er mange af dem, primært mænd, og især to af dem kan vi genkende: "Mr. AKIN" og "Mr. RYAN". Paul Ryan kender vi. Den anden, Todd Akin, var ham med "man bliver ikke gravid af voldtægt". Begge støtter altså dette forslag til amerikansk lovgivning.

Godt. Hvad står der så?
(1) the Congress declares that--

(A) the right to life guaranteed by the Constitution is vested in each human being, and is the paramount and most fundamental right of a person; and
(B) the life of each human being begins with fertilization, cloning, or its functional equivalent, irrespective of sex, health, function or disability, defect, stage of biological development, or condition of dependency, at which time every human being shall have all the legal and constitutional attributes and privileges of personhood;
På godt gammelt dansk betyder det: Menneskelivet og de dertilhørende menneskerettigheder begynder det øjeblik en sædcelle har befrugtet et æg. At forhindre zygoten i at vokse og blive født vil altså være at regne for at dræbe et menneske. I Mandfjolsets hoved er der nogle logiske følger af det:

 • Abort? Mord.
 • Fortrydelsespiller? Mord.
 • Visse p-piller? Mord.
 • Spiral? Mord.
Derudover er det i USA praksis at efterforske ethvert uforklarligt dødsfald. Det vil sige at ufrivillige aborter skal efterforskes, så man kan finde ud af om der er tale om mord. En, der netop har gennemgået en ufattelig traumatisk oplevelse bliver altså potentielt mistænkeliggjort på et tidspunkt hvor hun burde have fred til at sørge.

Classy.

Mandfjolset synes det er komplet ligegyldigt om man er god for økonomien eller ej. Hvis dét er ens kvindesyn bør man ikke have nogen som helst magt overhovedet. At man som dansk liberalist kan sympatisere med et sådant menneske vækker undring her på redaktionen.

2 kommentarer:

 1. Jeg oplever mere at folk sympatiserer med Ron Paul.
  Romney og Ryans udmeldinger om religion og abort og kvinder er så absolut en faktor, der gør republikaner et dårligt valg også. Vi kan kun håbe på at Amerikanerne bliver hjemme og lader være med at stemme, men det er nok for meget at håbe på

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, jeg har også set stor støtte til Ron Paul. Det fik jeg ikke nævnt.

   Det gør selvfølgelig ikke den store forskel når Ron Paul også mener at et befrugtet æg skal regnes for at være et menneske (http://www.ronpaul.com/on-the-issues/abortion/), og at han adskillige gange har introduceret Sanctity of Life Act (http://en.wikipedia.org/wiki/Sanctity_of_Life_Act).

   Det ser ikke ud til at det er politikernes kvindesyn, der gør forskellen.

   Slet