lørdag den 11. august 2012

Alle kvinder i Danmark vil have følsomme mænd fra 80'erne i bar overkrop.

Er denne mand hvad kvinder vil have?

Jeg må indrømme, jeg hyggede mig lidt over Star Wars-referencen i begyndelsen af Morten Brasks debatindlæg. Men hyggen sluttede pretty much også der.

Hvis navnet lyder bekendt, så er det ikke så sært. Morten Brask skrev for nylig et andet indspark til Politiken, hvori han brokkede sig over at kvinder åbenbart foretrækker en neandertalermand.

Nu er han tilbage, og han er lige så bitter som før. Denne gang er han sur over at piger vil have maskuline mænd der også har følelser! Han lægger ud med at beskrive en plakat på væggen hos en pige, han gerne ville kysse lidt med som sekstenårig i 80'erne:

På væggen hang en plakat med en afklædt muskuløs mand med moderigtig frisure. Han holdt en baby, der så tillidsfuldt op på ham. Pigen på sofaen fortalte mig, at hun bare elskede den plakat. Det var sådan en mand, hun drømte om. Sådan en, der både besad det maskuline og det følsomme, og som elskede børn. 
Jeg så lidt på den irriterende fyr på plakaten, og til min overraskelse hørte jeg pludselig mig selv sige: »Ja, det er en enormt fed plakat. Faktisk er det lidt mig, præcis sådan dér er jeg faktisk indeni«. 
Og så fik jeg et perlemorskys.
Siden da stødte Morten Brask på mange andre pigeværelser med samme plakat.
Det fik mig til at indse, at piger har en urokkelig forestilling om, hvordan manden skal være – og lever man ikke op til denne forestilling, kan man glemme alt om kys og punani.
Vi kan let se at Morten Brask har ret i, at kvinder kræver denne urealistiske mand. Siden 1980'erne er der ikke en eneste mand, der har fået sex, som vi alle ved.

Kvinder, der var unge i 1980’erne, drømte om en dag at møde plakatmanden: den stærke mand med de bløde værdier, den empatiske, intelligente, ansvarsfulde, forstående, spændende, åbne, seksuelt intelligente og beskyttende mand med konstant trang til at skifte blebørn. 
Og her kommer den offentlige hemmelighed: Det gør de stadig! 
Se bare danske kvinders datingtekster på singlesider, damebladsartikler og klummer. Resultatet er utvetydigt: Den moderne kvinde sukker offentligt over, at den moderne mand ikke lever op til idolet fra pigeværelsets savsmuldstapetserede vægge.
Hvilke datingsider og dameblade Morten abonnerer på ved jeg ikke. Nogen bud?

Et andet eksempel er Berlingskes Anne Sophia Hermansen. I sine klummer skriver hun, at den moderne mand er ’en lost case’. Han er ’børnevoksen’, fordi han spiller Playstation og går med hættetrøjer, efter han er fyldt 40!
Han er den brovtende og ufølsomme bavianmand på baren. Eller langt værre: for spag og svag og ikke MAND nok til den moderne kvinde, det som Hermansen kalder puddelmanden. 
Her begår Morten Brask den kritiske fejl at lytte til Anne Sophia Hermansen, som ikke er så god til det der med mænd og kvinder. Gu må man spille Playstation! Bare, you know, ikke hele tiden. Hvorfor hun er repræsentativ for hele kvindekønnet ved vi ikke her på Mandfjols.
Ifølge nutidens danske kvinder må vi gerne være en lille smule drengerøve, endda farlige bad boys med tatoveringer, men vi skal naturligvis behandle kæresten som en forkælet prinsesse.
[...]Vi skal være den kærlige far, som går til forældremøde, men bagefter den impulsive elsker, der flår Ikea-dugen af spisebordet. Vi må bestemt ikke være en kedelig kontormand med sideskilning og pressefolder.
Vi må gerne være følsomme på den skægstubberå måde, men bestemt ikke bløde mænd i maosko. Vi skal have Freud i lommen og kende ethvert følelsesudsving hos vores kæreste, allerhelst skal vi tankelæse og forstå, at når hun siger: »ja, det er fint, at du drikker med gutterne«, så mener hun det bestemt ikke.
Okay, seriøst Morten, hvilke kvinder er det her? Jeg har aldrig set det her som et krav, kvindekønnet deler. Morten, hvis du læser det her: få dig en ny omgangskreds. De lyder som meget ubehagelige, snævertsynede mennesker.
Gør jer selv, og os, en tjeneste. Gå ind i jeres pigeværelser og riv plakatmanden ned af væggen. Vi ved jo, at I stadig har den hængende. Han findes ikke!
Drop de fikse ideer om, hvordan en rigtig mand skal være og se ud. Lad os dog spille Playstation, sove med cykelklemmer, gå med hættetrøjer, til vi er 90, tage opvasken, når vi vil, og være drengerøve.
Der er især én ting der stikker ud her: den med opvasken. Er det et af kvinders umulige krav—at man kan finde ud af at vaske op i ordentlig tid? Puha, vi mænd har det sgu hårdt.
Er det ikke et godt bytte, især i en tid, hvor der er ved at ske et køns-powershift til kvindernes fordel?
Haha
i en tid, hvor der er ved at ske et køns-powershift til kvindernes fordel? 
Hahahaha
et køns-powershift til kvindernes fordel?
Hahahaha
kvindernes fordel
Hahahahahahahahahaha

Morten Brask er ikke den eneste, der har et problem med at kvinder har sex med mænd, der ikke er ham. Og som så mange andre mænd er endt med, har han skudt skylden på kvinderne. Det er deres krav, der er urimelige! Ingen mand kan leve op til det!

De første krav han nævner er dem om at være maskulin og følsom—på samme tid! I ved jo, at vi ikke kan multitaske! Det er der vist ingen mænd, der kan leve op til.

Eller, vent. Det er der vist. Nok ret mange af dem, faktisk. Et godt eksempel? Ham her:
Ryan Gosling er så flot, klog og følsom at det gør helt ondt i hjertet. Men nu er han selvfølgelig fra Hollywood—måske er han computeranimeret.

Morten, du kan få afkræftet din hypotese supernemt: gå udenfor. Du kan se at du tager fejl på, at der er andre mænd end Ryan Gosling der har en kæreste, der var ung i 80'erne. Og måske rent faktisk tale med nogle kvinder.

Men det er selvfølgelig nemmere at foretage generaliseringer over et helt køns præferencer end rent faktisk at undersøge hvad de tænder på. Det ville være en svær opgave. Ved du hvorfor? Fordi folk er forskellige.

Man kunne jo også snakke om de plakater af storbarmede, letpåklædte kvinder der har hængt på unge mænds væg siden tidernes morgen (det må have været noget af et helvede at hugge en F-skål ind i klippevæggen!), men vi ved godt at det ikke er alle mænd, der har det sådan. Nogen af dem er jo bøsser.

De krav Morten Brask nævner—at en mand skal se godt ud og kunne arbejde, ordne huset, passe børn og derefter være en ørn i sengen—er sådan set hvad der forventes af kvinder i dag. Sten og glashuse eller sådan noget, ikke?

Kvinder prøver konstant at opnå idealet om den perfekte kvinde. Boob jobs, solariesessions, makeup i spandevis, vi kan se det overalt. Men rigtig mange af dem kan sjovt nok score alligevel, selv om de ikke lever op til det billede af kvinder. Og mange mænd har haft succes med at score ved at behandle kvinder, you know, ordentligt, også selv om de ikke var store tatoverede bamsebjørne. Men niks, det er da kvindernes skyld!

Hvorfor er det kun et stort problem der kræver et indlæg i Politiken når mænd ikke scorer?1 kommentar: