onsdag den 8. august 2012

Lennart Kiil i Politiken: KVINFOs mandesyn er forkvaklet

Min morgenmad.

Mandfjolset sover aldrig. Jeg holder mig vågen og udødelig ved at drikke lige dele sort kaffe og blod fra feminiserede heteromænd. Så naturligvis flåede jeg hoveddøren op da avisbudet ankom og rev Politiken ud af hånden på ham. Jeg skimmede rundt i 2. sektion, og mit årvågne femi-øje faldt på noget, der fik mig til nær at få blod/kaffe-smoothien i den gale hals. Jeg havde set navnet på frihedskæmperen Lennart Kiil—på tryk!

Ganske vist lovede Lennart Kiil sidste måned at skrive et læserbrev til Politiken om hvordan KVINFO ikke skriver nok om hvor heroiske vi mænd er, men at det ligefrem blev trykt var der nok ikke mange der havde regnet med. Hvis jeg husker ret ville det ikke være første gang, han havde fået et indlæg afvist. Men nu har han i hvert fald fået titlen Politiken-skribent, og hjerteligt tillykke med det!

Jeg er ikke sikker på om Politikens læserbreve kan læses online noget sted (update: det kan de tilsyneladende! Kiils læserbrev kan findes her), så for en sikkerheds skyld får I læserbrevet i sin helhed her:

Kvinfo's mandesyn er forkvaklet
Mænd
Lennart Kiil, videnskabsjournalist og stifter af MANFO 
Under det nylig biografskyderi i USA kastede tre unge mænd sig beskyttende ind over deres ledsagersker. Mændene ofrede deres liv for at redde kvinderne fra skydegalningens kugleregn. Den historie finder du ikke på Kvinfo's hjemmeside!
På Kvinfo's netmagasin har de nemlig travlt med at skrive om mænd som krænkere, tabere eller afvigere.
For nylig kunne man læse, at det var et stort problem, at sønner ikke dansede nok med sønner til bryllupper, og som sommerlæsning anbefaler Kvinfo en artikel om 70'er-bøsser i dametøj. Naturligvis finder man også masser af artikler om mænd som voldelige, afstumpede og undertrykkende, hvis man bare graver en lille smule dybere i Kvinfo's arkiver. Skulle man danne sit indtryk af mænd ud fra, hvad Kvinfo skriver, ville det være en sølle eksistens, man fik øje på. 
En anden nylig artikel på Kvinfo forklarer, at drenge ikke har brug for maskuline forbilleder, og at det ikke er noget problem, at flere og flere vokser op uden far. Næh nej, hele problemet er stadig »patriarkalske stereotyper«.
Kvinfo lever 30-40 år tilbage i tiden. Det virker, som om det slet ikke er gået op for institutionen, at forholdet mellem kønnene har ændret sig markant over den seneste generation eller to, og at det ikke længere altid er mænd eller drenge, der sidder med de bedste kort på hånden.
Nu er Kvinfo så blevet hjemsted for en tænketank om mænd. Det svarer stort set til at gøre KKK til tænketank for sortes rettigheder i USA. Kvinfo er en del af en lang feministisk tradition, der længe har anset alle mænd for overflødige (en kvinde har brug for en mand, som en fisk har brug for en cykel) og potentielt voldelige. Og måske var der i en periode reelt behov for at kritisere mænd. Men i dag sparker feministerne hos Kvinfo på en mand, der ligger ned.
Det kan ikke nytte noget til stadighed kun at fokusere på negative eller afvigende aspekter ved mænd. 
Kvinfo bestiller ikke andet end at pille mænd ned, udstille dem som mærkelige og følgelig gøre dem uinteressante eller decideret afskrækkende i øjnene på Danmarks kvinder.
Kvinfo vil gerne fremstå som en neutral institution for forskning i køn, men er i virkeligheden en gruppe gammelfeminister fra 70'erne.
Vi mænd gider ikke længere over skatten finansiere vores egen evindelige nedgørelse.
Luk for pengene til det anakronistiske monster ved navn Kvinfo.
Jeg har allerede sagt det meste af hvad jeg mener her, men jeg kan tilføje, at Lennart Kiil ved at sammenligne KVINFO vs antifeministerne med Ku Klux Klan vs sorte ikke blot komplet bagatelliserer sorte amerikaneres historie, men også manipulerer narrativet omkring KVINFO. KVINFO repræsenterer kvinder, der historisk har været (og i høj grad stadig er) den undertrykte part, men Lennart får det til at lyde som om det her er KVINFO der er undertrykkerne. Hans sammenligning hører ikke hjemme nogen steder—og så kan man da måske tænke lidt på, at KKK mener at sorte er mindre værd og derfor bør behandles anderledes på grund af biologiske faktorer, en tankegang man hyppigt ser hos antifeminister om kvinder.
Lennart Kiil får selvfølgelig også "vi mænd får ikke nok sex"-vinklen med, når han skriver "Kvinfo bestiller ikke andet end at [...] gøre [mænd] uinteressante eller decideret afskrækkende i øjnene på Danmarks kvinder."

Bare rolig, Lennart. Det behøver KVINFO ikke vores skattekroner til—mange af antifeministerne klarer fint selv at afskrække landets kvinder.

2 kommentarer:

 1. Du vil jo ikke forstå billedet. KKK er negativt indstillede overfor sorte. Feminismen er negativt indstillet overfor mænd (ja, feministen Solanas skød endda et par uskyldige mænd).

  Hvorfor lægge en tænketank om mænd hos en organisation, der er en del af en bevægelse, der forsøger at dekonstruere maskulinitet og har brugt de sidste 40 år på at kritisere mænd sønder og sammen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Har tanken nogensinde strejfet dig at feminismen ikke er anti-mænd, men pro-kvinder? At de fokuserer på folk der holder kvinder nede, og ikke på at 'mænd er dumme'?
   Det kan godt være svært at forstå, lille Lennart, men feministerne er ikke lige så besatte af mænd som dig. Du kan virkeligt dreje alt til at handle om dit eget, stakkels køn. Når der bliver talt om mænd, tales der ikke blot om deres køn, men en berettigelse der følger med når man er født med en penis, grundet vores ulige samfund. Det er ikke så meget en kritik af mænd, som det er en kritik af et samfund der ophøjer mænd over kvinder, hvilket mændene ofte skildrer (bevidst/ubevidst?) i offentligheden.

   Og at sige noget generelt om kvinder ud fra en enkelts handling, svarer til at sige noget generelt om tyskere fordi Hitler var ond. Men det er jo ikke noget nyt at din logik halter en smule.

   Slet