onsdag den 1. august 2012

Hjælp! Min søn er en sugar daddy!

Endnu et offer for kvinders grådighed.
Folk (hovedsageligt dem der ikke er fans af mine skriverier) har spekuleret på, om jeg mon er Jette Hansen i forklædning. Jeg takker for komplimenten, men kan berolige jer (eller forurolige? Idunno) med, at jeg er helt mig selv. Hvor Jette Hansen har studeret nordisk filosofi, udgivet flere bøger, har sin egen blog og derudover ved en del mere om kønsdebatten end jeg gør, så har jeg ikke engang en gymnasieuddannelse, og min største bedrift er at jeg engang bøvsede alfabetet helt frem til M.

Der har været lavvande i tåbehavet her på det sidste. I hvert fald den del, der beskæftiger sig med sexisme. Men frygt ikke! Midt i agurketiden kommer MANFOs brevkasse til undsætning med et forfriskende plask.
Kære brevkasse
Jeg er bekymret for de fremtidig forhold som min ældste søn vil havne. De andre bliver jo præget på samme måde som ham, så de vil sikkert få samme problem.
Problemet udspringer af flg. dialog som jeg havde med min søn under en køretur den anden dag. Han er 6 år, så derfor er noget af det jo lidt naivt sødt, men sådan er det jo. Vi snakkede om piger, og på et tidspunkt holder vi ved siden af en bil med to unge piger i (vil skyde dem til omkring 20). Den ene vinker så til min søn. Da vi kører lidt videre siger han så at han synes hun er smuk og at han gerne vil have hende som kæreste. Da jeg jo er nysgerrig efter, at vide hvad han tænker på i den alder om det at han have en kæreste, spørger ham så hvad han vil lave med hende.
Det er her min bekymring starter, da det første han siger er, at han vil købe gaver til hende. Jeg tænkte ikke videre over det på det tidspunkt, så jeg spørger indtil, hvad han vil give og han finder ud af at hun skal have slik (man giver jo typisk, det man selv vil have). Jeg spørger hvilken type slik. Han svarer vingummi, men følger op med spørgsmålet om piger godt kan lide vingummi. Jeg bekræfter, men siger også at kvinder bedre kan lide chokolade. Derfor skal hun have chokolade og romkugler for alle de penge han har. (pt ca. 200 kr som han har tjent ved at lave mad og rydde op.)
Jeg er nu bekymret for at han lever i den tro at man skal videregive alle ens finansielle midler videre til kvinder for, at de vil være sammen med en. Derudover er jeg bange for at han vil blive et af de ofre for kvinderne, hvor de stadig magter at få manden til at betale, selvom de har et fuldt ud ligeså velbetalt arbejde.
Min kone er selvfølgelig positiv overfor dette og anser det som et plus at han vil behandle pigen som en prinsesse, der kan få alt hvad hun peger på, men jeg mener stadig, det er en glidebane.
Hvordan får jeg stoppet/ændret dette?
Overreaktion? Slet ikke (forresten, hvordan fanden har knægten holdt sig fra at spendere sine ugepenge? Det havde jeg bestemt ikke disciplin til da jeg var seks)! Heldigvis er brevskriveren ikke alene med sin bekymring. Lennart Ki—undskyld, MANFOS redaktion—er klar med et svar!
Kære brevskriver, 
Det er intereressant, at det første, der falder din søn ind, er at give gaver. Mon ikke det er noget helt naturligt? I mange dyrearter giver hannen “gaver” til hunnen. Det hedder ‘nuptial gifts’, hvis du vil google det. Også blandt os mennesker er det normalt manden, der begaver kvinden.
Selvfølgelig googlede jeg lige "nuptial gifts". Ifølge Wikipedia er pointen med såkaldte nuptial gifts at hannen får sex. Hvorfor er jeg ikke overrasket? Det handler altid om sex med os fyre.
Der står ganske vist ikke noget om romkugler og vingummi, men det viser sig at mennesker også gør det. Gennem menneskets historie har en kommende brudgom ofte betalt brudens familie for hendes hånd—en "gave" bruden aldrig så en øre af. Du ved, som man ser i alle de romantiske film, for eksempel PS. I Bought You og Fire Arrangerede Bryllupper Og En Begravelse.
Din søn har sunde instinkter, men det er klart, at det kan blive et problem, hvis kvinder senere i hans liv udnytter dette instinkt. Den generøsitet mænd og drenge har, er til alle tider kommet kvinder tilgode. Til gengæld har kvinder jo givet mænd masser af kærlighed tilbage. Der skal to til tango.
Tag nu 1950'erne. Manden arbejdede hele dagen for at tjene penge, mens lillemor slængede sig på sofaen og spiste slik (og gjorde rent og fødte børn og passede børn og lavede mad og...). Du ved hvordan det er—kvinder vil ikke have kærlighed, de vil ha' penge.
I en moderne velfærdsstat, hvor der over skatten sker en voldsom omfordeling af midler fra mænd til kvinder - og hvor kvinder efterhånden tjener det samme eller mere end mænd,
[citation needed]
kan man overveje om mandens generøse instinkt bliver anakronistisk. Men her kommer erfaringen ind. Viser det sig at instinktet udnyttes af en modpart, er vi mennesker jo udstyret med en fri vilje, der kan override vores instinkter - og det kan blive nødvendigt.
Dog mener vi her på MANFO, at de fleste kvinder ikke ville udnytte mænds beskyttende og generøse instinkter. De fleste kvinder respekterer mænd - selvom feminismen da har gjort en del for at sikre det modsatte.
[citation needed]
Mange hilsner, 
MANFOs redaktion.
Det er lidt at sparke til nogen der allerede ligger ned, ikke? Jeg behøver dårligt sige noget. Men det bliver jeg ikke rig og berømt af, so here goes:

MANFO ser tilsyneladende ikke mænds "instinktive" trang til at betale kvinder for kærlighed og sex som noget negativt. Næ, det negative er åbenbart at kvinder udnytter deres generøsitet! Hvor vover de at tage imod alle de gaver vi giver dem og så ikke engang betale os tilbage for det? De kunne da i det mindste lige stikke os et blæs eller en håndtrold eller noget. Som vi allerede har fastslået her på Mandfjols er sex ikke noget som kvinder nyder, det er blot en valuta for dem. MANFO mener endda at kvinder respekterer mænd ved at bytte sex og kærlighed for vingummibamser. Hmm, der er også påfaldende mange antifeminister der er stærkt imod forbud af prostitution. Aner man en tendens?

Det er også ret påfaldende at MANFO mener at mandens sugar daddy-instinkt skal "overrides" af fri vilje, når de ellers er store fortalere for at lade naturen gå sin gang. Selv hvis vi giver MANFO ret i at det "generøse instinkt" måske bør afvikles er der en del logiske følgeslutninger der så presser sig på. Udnytter mænd generelt ikke, at det er kvinder der føder børn og er de primære børnepassere (og har MANFO ikke selv rejst spørgsmålet om hvorvidt vi burde kunne fyre gravide)? Udnytter mænd ikke, at kvinder ofte er fysisk svagere end mænd? Hvorfor er det lige præcis dette aspekt af naturen, der skal "overrides" og ikke alle dem, der har negative konsekvenser for kvinder?

Brevskriver, her er Mandfjols' helt ærlige, usarkastiske råd til dig: Din søn er seks år gammel. Han ved sandsynligvis ikke hvad kærester laver alligevel, så det virker da meget indlysende at han vil give en kæreste slik; jeg går i hvert fald ud fra, at han selv bliver glad hvis nogen giver ham romkugler. Hvis du virkelig er så bekymret, så tag gerne en snak med ham om kærester. Forklar ham at det er en dårlig idé at købe sig til en kæreste. Det er et sundt udgangspunkt at have her i livet. Men lad for guds skyld være med at sige, at det er dårligt fordi slemme kvinder kunne finde på at udnytte ham. MANFO har allerede nok læsere som det er.

Hvad er valutakursen for sex lige nu? Jeg har mødt den her søde unge kvinde som jeg gerne vil lære bedre at kende, og jeg vil gerne vide hvor meget chokolade jeg skal købe til hende før hun skylder mig et knald.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar