onsdag den 8. august 2012

KKKVINFO!

Mandfjols har hørt rygter om, at KVINFO overvejer ny arbejdsuniform.

I sit læserbrev i Politiken i dag sammenligner Lennart Kiil den kendsgerning at KVINFO er hjemsted for en tænketank om mænd med, hvis KKK skulle være tænketank for sorte amerikaneres rettigheder. Det er der forståeligt nok nogen der ikke var ret vilde med. Mandfjolset havde egentlig tænkt sig at lade indlægget være, men Lennart følte sig nødsaget til at skrive om det på MANFO, og jeg kan simpelthen ikke holde mig væk derfra. It's addictive!
Det er faldet en del feminister for brystet, at jeg i dagens Politiken nævner KVINFO og KKK i samme afsnit. Efter sigende overvejer visse endog at anlægge injuriesag mod undertegnede. Det kommer der næppe ret meget ud af. 
Men hvad var det egentligt, jeg skrev til Politiken? Se her: 
Nu er KVINFO så blevet hjemsted for en tænketank om mænd. Det svarer stort set til at gøre KKK til tænketank for sortes rettigheder i USA. KVINFO er en del af en lang feministisk tradition, der længe har anset alle mænd for overflødige (en kvinde har brug for en mand som en fisk har brug for en cykel) og potentielt voldelige.
[...] 
Min pointe er naturligvis, at det er absurd at lægge en tænketank for mænd hos en institution, der er en del af en feministisk tradition, der er særdeles fjendtligt indstillet over for mænd. KVINFO er feministisk, og feministerne har brugt de sidste 40 år på at angrribe mænd og kritisere dem sønder og sammen. Hvordan kan vi have tillid til, at KVINFO varetager mænds interesser og vil dem det bedste?
Lennart. Åh, Lennart. Kan du slet ikke se hvad der er i vejen med din sammenligning? Oh dear, det kan du ikke, kan du? Okay. Hmm. Vi må prøve at se om vi kan forklare det.

Lennart, når du laver sådan en sammenligning følger der nogle konnotationer med. Her er et eksempel på en anden sammenligning, der har en betydning på det symbolske niveau som nærmest er injurierende: I sidste måned støttede Frihedskæmpernes Veteraner Restaurant Vejlegården. Medlemmerne blev opfordret til at frekventere restauranten, gerne med deres gamle armbind på. Der blev med andre ord signaleret, at veteranerne ser Vejlegårdens kamp som en frihedskamp.

Og det er her, det bliver knap så heldigt. For når krigsveteraner beskriver det som frihedskamp og Vejlegården som modstandskæmper, så fortsætter hjernen, og så bliver 3F inden for dette narrativ hurtigt til nazisterne. Det er slet ikke sikkert at Frihedskæmpernes Veteraner har tænkt på det, men deres støtte havde ikke desto mindre nogle konnotationer der refererede til nazismen.

Det er lidt det samme der sker her, Lennart. Når du sammenligner de to situationer den måde, så siger du pretty much "KVINFO = KKK". Der er bare én vigtig forskel. Med veteranerne og Vejlegården har det været underforstået og nok mere eller mindre utilsigtet. Sammenligningen mellem KVINFO og KKK er en direkte del af din retorik. Tvivlen kan ikke komme dig til gode hér. Vi ved hvad din pointe er, men der følger altså mere end blot den direkte ordlyd med—ord betyder noget. Det er derfor folk er sure, ikke fordi de ikke har forstået hvad du mener.

Når nu det er sagt, så tager du stadig fejl. Din sammenligning fungerer ikke. Med KKK og sorte amerikanere er der et klart magtforhold: undertrykker → undertrykt. Sorte amerikanere er uden nogen tvivl den marginaliserede gruppe, der bliver jagtet og undertrykt af KKK. I din sammenligning forsøger du at bruge samme model: undertrykkeren (KVINFO) → den undertrykte (mænd).

Men det er jo kvinder, der har været marginaliseret igennem verdenshistorien, Lennart! Uanset hvad du og mange andre mener, er mænd jo ikke undertrykte her i Danmark. Så mænd hører altså ikke til i undertrykt-kassen, og allerede her krakelerer halvdelen af din sammenligning jo så lidt. Men den anden del passer jo heller ikke. Om feminismen som helhed er mandefjendsk (spoiler: det er den ikke) er sådan set irrelevant, for KVINFO er ikke undertrykkende. Du kritiserer KVINFO for ikke at skrive nok om heroiske mænd og for at portrættere mænd som afvigere samt voldelige og uduelige.

Men det er jo ikke det, de gør. KVINFO har taget flere initiativer til at hjælpe mænd, for eksempel de nydanske af slagsen. Al snakken om tabermænd startede med og bliver hovedsageligt opretholdt af mænd, og når KVINFO skriver om 70'er-bøsserne i dametøj gør det måske fordi bøsser trods alt også er mænd. Når der skrives mere om voldelige mænd end om voldelige kvinder kunne det sagtens skyldes, at mænd står for mere af volden. Så det lyder mest af alt som om du brokker dig over at KVINFO ikke skriver nok ukritiske hyldester til mandekønnet, men det gør de trods alt heller ikke til kvinder.
Mandfjolset fristes her til at bruge din egen sammenligning som udgangspunkt: Det du brokker dig over svarer lidt til hvis der var en hjemmeside, der skrev om både hvide og sorte mennesker, og nogen brokkede sig over, at der ikke blev skrevet nok om hvor hårdt hvide mennesker har det, og hvor meget de sorte undertrykker dem.

Jeg håber du forstår hvorfor din sammenligning ikke holder, Lennart. Så kan der måske være lidt håb for dine skriverier.

Slutteligt vil jeg dele et citat fra en amerikansk feminist, der kan give en fornemmelse af, hvor nogle feminister gerne ville hen, hvis de havde magt, som de har agt: 
Andelen af mænd skal reduceres til og holdes på 10 procent af den menneskelige befolkning 
– Sally Miller Gearhart, i The Future - If There Is One - Is Female.
Virkelig, Lennart? Skal vi til at lege "find-radikale-synspunkter-hos-et-enkelt-medlem-af-en-gruppe-og-lad-som-om-de-repræsenterer-resten-af-deres-gruppe-legen"? Fedt, mand! Den er jeg ret god til. Her er et par om voldtægt!
For every rape accusation I’d want to know at what stage of undress the girl was at before the supposed rape happened. If she was completely naked until saying no, and got there voluntarily, then I’d be reluctant to charge the man with rape unless there were signs of violence. [...] Every roller coaster has a point while chugging up that first hill where’s there’s no turning back and you just need to hang on for the ride. In other words, don’t let a man on your bed unless you’re trying to get it.
 — Roosh Valizadeh, forfatter og "pick up artist"
We have forgotten that before we began calling this date rape and date fraud, we called it exciting.
— Warren Farrell, forfatter, i Myth of Male Power
Should I be called to sit on a jury for a rape trial, I vow publicly to vote not guilty, even in the face of overwhelming evidence that the charges are true.
— Paul Elam, stifter af A Voice For Men

Hmm...

5 kommentarer:

 1. Hvordan er det egentlig at leve som parasit på et andet menneskes blog og Facebook-profil? For en anden en kunne få den tanke, at det må være underligt indholdstomt. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Camilla!

   Det føles egentlig helt okay indtil videre. Jeg bliver lidt ensom om natten, though, og nu er bloggen jo ret ny, så jeg kan ikke give dig et reelt svar.

   Men du kan jo eventuelt spørge Lennart hvordan det er. Han har vist god erfaring med at parasitte den på KVINFO. :-)

   Slet
 2. Kære Mandfjols. Det er altså ikke pænt af dig at rive testiklerne af Lennart Kiils kone i al offentlighed. Tænk dog på, hvor hårdt Lennart kæmper for at få det til at se ud som om de sidder på ham.

  SvarSlet
 3. I er så dejligt absurde i jeres ekstreme besættelse af menige individer uden betydelig indflydelse (i modsætning til andre ting, man kunne interessere sig for - fx organisationer, der modtager millioner i statsstøtte om året). Men I medvirker bestemt til at gøre os berømte... Og det burde man vel ikke klage over. :-) Jeg tror, al jeres opmærksomhed letter vores adgang til pressen, fx.

  Testiklerne? Jamen, Jette, jeg fik opereret mine testikler ud for år tilbage, men hvis de Radikales forslag om kønsneutrale CPR-numre bliver til noget, så var det jo slet ikke nødvendigt med den operation... :,-(.

  Nå, men vi venter spændt på, at Mandfjolsets mission lykkes: Jeg regner med, han skriver et indlæg om oplevelsen og derefter lukker bloggen, når han en dag endelig får noget på den dumme af Jette Hansen. Juhuu, der er noget at glæde sig til, hva' Mandfjols? Jeg tror nok, det skal lykkes. Jeg hepper på dig! :-)

  SvarSlet
 4. Det er da ikke mandfjols der mangler at få noget på den dumme.

  Som mandfjols tydeliggør flere gang så er det anti feministerne der får for lidt... fisse...

  SvarSlet